dimecres, 6 de novembre del 2013

Que ningú et defineixi, que ningú et tregui la teva identitat.



“La historia y el origen no son la única forma de vernos a nosotros mismos y a los grupos a los que pertenecemos. Existe una gran variedad de categorias a las que pertenecemos simultaniamente” (Amartya Sen)

 

No hi ha res millor que ens defineixi que la nostra identitat, però que és identitat?

Moltes persones la defineixen com un únic ser, però aquesta identitat no pot estar formada per una filiació única. La demostració és fàcil, pensem-ho. Dins de cada un podem trobar més d'una identitat, per exemple podem ser estudiants, catalans, amants de la natura, educadors, etc., e inclús trobar-nos amb el cas de tenir unes identitats oposades, com podria ser l'exemple de ser català i a la vegada haver nascut a Itàlia.

 
Però en gran part de les situació quotidianes, una identitat predomina sobre les altres, per exemple en el moment que estàs estudiant, la teva identitat d’estudiant passarà per sobre de la d’amant de la natura i això no implica que es perdi cap identitat.

 
Però en alguns casos, ens trobem que tenim identitats oposades, com en l’exemple de ser català i italià, i per tant en el cas que es trobin en una situació on estiguin les dues involucrades, per exemple una guerra entre ambdues, causada per motius aliens a nosaltres, com seriem capaços d’escollir quina identitat predominarà sobre l’altra?

 
La veritat és que crec que la identitat és un aspecte molt complex. I és que  algú creu que al llarg de la seva vida pot arriba a conèixer la seva identitat completament?




-----------------------------------------------

Sen, A. (2007). Identidad y violencia: La ilusión del destino.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada